How to (not) wash your jeans.

Dé meest gestelde vraag in onze winkel... "Hoe was ik mijn jeans?"

Ons favoriete antwoord is NIET en elke andere denim lover zal dit beamen. Echte denim liefhebbers wassen hun jeans namelijk nooit maar stomen hem alleen in de badkamer tijdens het douchen. Een andere tip die je krijgt als je een echte 'freak' treft is dat je jeans een dag kunt invriezen zodat bacteriën geen kans hebben om te overleven.


Onze ervaring leert dat de meeste mensen die bij ons een broek kopen toch een wasmachine verkiezen boven hun badkamer of vriesvak en daarom zijn hier onze 'hoe houd ik mijn jeans op zijn mooist tips' even op een rijtje:


.Maak gebruik van vloeibaar wasmiddel en gebruik nooit wasverzachter. Niet elke spijkerbroek is geschikt voor wasverzachter.


Gebruik geen poederwasmiddel voor het wassen van donkere spijkerbroeken. Poederwasmiddel kan vlekken kan achter laten op een donkere jeans.


Stop nooit meer dan vier spijkerbroeken in de wasmachine. Door het wassen van de jeans neemt het gewicht van de broek toe en is al snel te zwaar voor de wasmachine.


Leg zwarte jeans in een teiltje met (natuur)azijn vóór de eerste wasbeurt, dan trekt de zwarte kleur dieper in de vezels. Dit voorkomt verkleuren.


Let op temperatuur bij jeans wassen!


Was je jeans op een zo laag mogelijke temperatuur! Hiermee voorkom je dat de jeans gaat verkleuren of krimpen. Was donkere jeans koud, dan gaat de kleur het langst mee.


Vlekken kun je ook op lage temperatuur verwijderen wanneer je een beetje vlekverwijderaar toevoegt.


Stretch jeans mag niet in de droger. Dit omdat de elastanvezels die zorgen voor de elasticiteit, in de droger hun rek verliezen.


·Gebruik de droger never nooit met opzet voor een broek die te groot is. Hij verliest uitsluitend zijn pasvorm.


Tot slot willen we jullie nog meegeven dat het écht niet nodig is om je jeans elke week te wassen, dit geldt zeker voor donkere broeken. Hang hem gewoon even lekker te luchten aan je waslijn en hij kan zo weer een weekje mee!


Het kan eigenlijk niet maar heb je het toch nog verpest na al deze tips...? Je weet ons te vinden!


28 keer bekeken0 reacties