Hoi, welkom bij All Denim!

Wij zijn Willeke en Hanneke en sinds dit jaar trotse eigenaars van onze eigen boutique op de Bergstraat in Eindhoven. In onze allereerste blog stellen wij onszelf graag aan je voor. Dit doen we aan de hand van wat leuke vragen.


Hoe kennen wij elkaar eigenlijk?

Hanneke: Ik leerde Willeke kennen toen ze hijgend, nét twee minuten te laat, op haar eerste werkdag verscheen bij de Bijenkorf. Willeke: Op tijd komen is nu eenmaal niet mijn 'middle name'! Wij stonden in de Bijenkorf samen op de herenmode denim afdeling en zijn later ook zo goed als samen verhuisd naar de eerste etage, damesmode denim.

Hanneke: Daar hebben we een paar jaar, dag in dag uit, met elkaar samengewerkt en leerden we elkaar steeds beter kennen.

Willeke: Ja, samen toegeven aan onze guilty pleasure: Friet met saté bij de Trafalgar Pub!

Dan gaan de gesprekken toch ook steeds vaker over andere dingen dan werk. Inmiddels weten we zo’n beetje alles van elkaar.

Waarom een eigen boutique?

Willeke: Omdat het altijd al een droom is geweest!

Hanneke: Bij de Bijenkorf hadden we steeds vaker het gevoel dat onze specialistische kennis op het gebied van jeans toch niet echt tot z’n recht kwam en dat we meer bezig moesten zijn met andere dingen zoals de kassa en opruimen dan met het adviseren van klanten.

Willeke: Het begon eigenlijk als een grapje om dan maar gewoon een business plan te schrijven, maar na een jaar regelmatig afspreken en héél veel rekenen was dat toch echt af.

Hanneke: Toen zijn we er maar gewoon voor gegaan. Mensen het plan laten lezen, investeerders zoeken en uitkijken naar een geschikt pand.


Waarom op de Bergstraat? Hanneke: Is heel simpel, het is de allerleukste straat van Eindhoven.

Willeke: Nou, het pand was wel aan een opknapbeurt toe maar daar moesten we even doorheen kijken. We hadden al anderhalf jaar in ons hoofd hoe het moest worden en uiteindelijk is dat met hulp van vrienden en familie helemaal gelukt.

Hanneke: Ja, we zijn echt helemaal happy in De Bergen.


Waarom kunnen wij zo goed samenwerken?

Willeke: Eigenlijk best bijzonder als je bedenkt dat we 14 jaar in leeftijd verschillen.

Hanneke: Ja, maar behalve de voortdurende vraag of ik je moeder ben hebben we daar gelukkig heel weinig last van.

Willeke: Haha dat is inderdaad best wel erg. Maar, we zijn elkaars tegenpolen en dat werkt. Waar ik rustig en wat introverter ben is Hanneke veel meer outgoing en druk.

Hanneke: Willeke is echt de creatieve van de twee en ik ben toch meer van de cijfers. Dat maakt dat we onze eigen taken hebben en de sterkste kanten van ons allebei benutten.

Willeke: Verder praten we veel en zorgen we er altijd voor dat onze neuzen dezelfde kant op staan. We hebben dezelfde visie en passie en kunnen vreselijk veel lol hebben samen.


Wat zijn onze slechte eigenschappen en hoe verdragen wij die van elkaar? Hanneke: Uhm, moeten we dit echt bespreken?

Willeke: Nee joh, haha dat gaat niemand wat aan toch...

Hanneke: Laten we het erop houden dat we eigenlijk een beetje getrouwd zijn en elkaars slechte eigenschappen gewoon accepteren. Én we proberen er zoveel mogelijk om te lachen.

Willeke: Ruzie hebben we eigenlijk nooit, af en toe een beetje kattig doen naar elkaar en vervolgens weer oppakken waar we mee bezig waren. Volgens mij is dat de beste tactiek ... En hij werkt ook nog!


Onze meest favoriete jeans ooit?

Hanneke: Mijn all time favourite is mijn Gracey van Diesel die ik al acht jaar heb en die mijn moeder al vijf keer gemaakt heeft. Maar ik heb de beste herinneringen aan Indian Rose, die hele lage met die wijde pijpen. Ik moest daar héél lang voor sparen en vervolgens droeg ik ze dan iedere dag. Jammer dat ik er geen bewaard heb voor de nostalgie.

Willeke: Bij mij ligt dat echt aan mijn mood hoor. De ene dag draag ik liever een skinny, maar de andere dag voel ik me veel beter in flared. Moet ik echt kiezen? Dan ga ik voor de KOI Juno Straight. Die komt, vind ik, dicht in de buurt van perfectie.


Wanneer draag jij je jeans?

Hanneke: Altijd.

Willeke: Ook onder de douche?

Hanneke: Bij voorkeur wel! ;) Nee dat is flauwekul, maar ik ben wel echt een jeans meisje en tegenwoordig vooral graag recht en een beetje baggy met een stoere sneaker of een leuk enkellaarsje.


Slaan wij zelf wel eens een modeflater? Willeke: Haha Hanneke, die haarflater van jou laatst was ook een modeflater!

Hanneke: Oh die was zo erg. Een vriendin had mijn haar gekleurd, even geld besparen dacht ik. Timing was alleen niet zo handig want ik ging de volgende dag naar een festival. ’s Avonds leek het allemaal nog best ok maar toen ik wakker werd was het huilen want ik leek wel een wortel. Wat doe je dan? Willeke bellen want die heeft vast wel een oplossing. En ja hoor, daar toverde ze zomaar vier hoeden uit de kast. Ik was zo blij. Willeke: De avonden dat ik voor de tv op de bank hang bén ik een modeflater.


Hoe ziet ons leven eruit als we niet in de winkel zijn?

Hanneke: Ik ren eigenlijk voornamelijk achter mijn peuter van 2,5 aan op vrije dagen. Ik vind het heerlijk om mijn vrije tijd met hem door te brengen. Verder ben ik verslaafd aan hardlopen, chocolade, Croky Bolognese chips en leuke dingen doen met vriendinnen. Misschien is reizen eigenlijk wel mijn grootste hobby en ik plan dan ook altijd meteen weer een volgend tripje als de ene erop zit. Ik kan niet wachten om mijn zoon Jim de wereld te laten zien. Willeke: Ik besteed het meeste van mijn tijd met Sven, mijn vriend. We chillen thuis of ondernemen leuke dingen. Binnenkort gezinsuitbreiding! Wij gaan namelijk een hondje kopen! Mijn lieve vriendinnen zijn ook súper belangrijk in mijn leven. We houden van wijn en veel kletsen dus het is altijd gezellig als we afspreken. Verder is míjn favoriete chips

Lay's Paprika.


Wat zijn onze toekomstplannen?

Willeke & Hanneke: Eruit halen wat erin zit, zoveel mogelijk genieten en vooral heel veel lachen. We zijn superblij dat we het aangedurfd hebben om dit avontuur aan te gaan en we zijn daar voorlopig echt nog niet klaar mee. Het gaat ons gewoon lukken en zo niet, dan emigreren we naar de jungle van Brazilië en laten we ons okselhaar groeien haha!


334 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

VISIT OUR STORE

 

Bergstraat 36B

5611JZ Eindhoven

FOLLOW US

  • Instagram
  • Facebook Social Icon

© 2019 by All Denim